колеги интересуваме на алфа ромео 145 1.4т.с. 2000г феислифт ставали колекторната траба стария двигател която е аломиниева маи,а на моита е пласмасова????благодаря ви предварително!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
За 145т.с. смукателна колекторна тръба?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Тя че може да се сложи може,но не е добре и колата няма да върви както с пластмасовия.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеТя че може да се сложи може,но не е добре и колата няма да върви както с пластмасовия.
аз лично не виждам (усещам) разлика във вървенето с двата вида колектори146 Turbo
Comment
-
Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщениеЩо? кой каза.....и по каква причина не е добре
аз лично не виждам (усещам) разлика във вървенето с двата вида колекториAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Предполагам имаш предвид VIS (Variable Intake System)... Което доколкото знам е електро-механична система (няма датчици) и не е проблем да се "премахне", ползвайки алуминиев колектор без такава система... Най-добре да каже някой който е подменял пластмасов с алуминиев колектор.
AR 145 QV '97
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеА на мене защо ми се струва,че Астронома ще си слага обикновена газова!
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение... Най-добре да каже някой който е подменял пластмасов с алуминиев колектор.няколко поста по-нагоре съм споменал че не виждам разлика във вървенето,а преправянето не е нищо сложно
146 Turbo
Comment
-
Много добре си става, аз съм с обикновена газ и с метален колектор....и тази сутрин запали на газ, сигурно беше около 0.......да му мислят тия с газовите инжекции
А за 1.4, 1.6 и 1.8 колектора е еднакъв.... само четирите всмукателни тръби бяха с 0.5мм по-теснички...Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
-
Първоначално публикувано от chico Покажи съобщениеПредполагам имаш предвид VIS (Variable Intake System)... Което доколкото знам е електро-механична система (няма датчици) и не е проблем да се "премахне", ползвайки алуминиев колектор без такава система... Най-добре да каже някой който е подменял пластмасов с алуминиев колектор.145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщениеVIS - при Фиат и Ланча, а както му викаме ние на Т.С.-а вариатор.
От всичко казано дотук излиза, че няма да се получи нищо фрапантно при замяна на пластмасов колектор с алуминиев.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеСъвсем различно е. Вариатора променя фазите на газоразпределение на чрез завъртане на смукателния вал. VIS променя дължината на смукателния колектор. От него е разликата в конете при ТС 1,8 и 2,0 - 140/144 и 150/155 коня. Тия които го имат, са повече коне (на книга). Ролята му е не толкова да увеличава конете, а да подобри кривата на въртящия момент в ниските обороти, чрез оптимизиране на пълненето.
От всичко казано дотук излиза, че няма да се получи нищо фрапантно при замяна на пластмасов колектор с алуминиев.145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
Comment